De politiekmoet online kansspelensnelreguleren

Het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand is goedgekeurd door de tweedekamer en moet nog in de eerste kamer worden behandeld. De terughoudendheid van de politiek bestaat onder andere uit angst voor een toename in de gokverslaving. Nederland is een van de weinige landen waar de markt nog niet wordt reguleert. Dit is niet zo best voor de 800.000 Nederlanders die online een gokje wagen. Die spelen nu via gedoogd aanbod zonder effectieve verslavingspreventie of onveilig illegaal aanbod. Om de politieke tegenstanders te kunnen laten zien hoe verslavingspreventie er uit kan zien heeft gokkastenspeelautomaten.org dit al live gezet.

De cijfers dat online een hoger risico tot gokverslaving met zich meebrengt vragen om snelle regulatie. Zonder een goed beleid wordt “Het Wilde Westen” in stand gehouden. Er zijn weinig online aanbieders die een gericht preventie beleid tegengokverslaving hebben

Speelgerust, maar zetjezelfniet op het spel

De kansspel website heeft in samenwerking met een ex-gokverslaafdeeenwaarschuwing slogan “Speelgerust, maar zetjezelfniet op het spel”ontwikkeld. Volgens de ervaringsdeskundigewijstditmee op de consequenties van eengokverslaving. Op de informatiepagina is zijn persoonlijke verhaal te lezen.

De waarschuwing slogan staat prominent op de website, net onder de hoofdnavigatie van de website. Het staat niet onderaan de pagina, zoals bijvoorbeeld bij Holland Casino, dus valt beter op. Daarnaast heeft de site voorbeeld advertentiemateriaal met waarschuwing ontwikkeld. Dit is in lijn met het wetsvoorstel KOA, alleen nu specifiek uitgewerkt met een beter opvallende waarschuwing dan de internationale standaard.

Het is belangrijk dat de wet wordt aangenomen die ervoor zorgt dat de regulering snel van kracht is. Deze wet hoeft niet tot detail te worden uitgewerkt voor de komende jaren. Het dient de verbeterslag van morgen wel mogelijk te maken. En dat kan alleen gebeuren in samenwerking met alle belangenpartijen; de spelers, de aanbieders, verslavingsdeskundigen en de KSA.

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.