Dip na solliciteren?wij helpen je daarbij

Het gebeurd iedereen wel die aan het solliciteren is, je word afgewezen en je raakt in een dip . Het duurt altijd wel even voordat je aangenomen word voor een baan en voordat dat gebeurd heb je al te maken met verschillende afwijzingen. het veroorzaakt frustraties op en je raakt gedemotiveerd. Heeft u hier ook last van? lees dan vooral verder!

Neem een afwijzing niet te persoonlijk

De eerste tip is dat je het niet te persoonlijk moet opnemen ook al is het vervelend. Vooral niet als je bent uitgenodigd op een gesprek dit betekent dat je interessant bent. Dat jij de aan hebt gekregen kan je zelf niks aan doen, het kan zelfs zijn dat er iemand intern is doorgeschoven naar de functie. En misschien vind je wel een functie die meer bij je past.

Blijf solliciteren

De beste manier om van je dip af te komen is het verder solliciteren en uitgenodigd worden op gesprek. Hierdoor raak je bijna direct uit je dip, en misschien vind je nog wel een veel leukere baan dan de functie waar voor je bent uitgenodigd. En zie je misschien ook in waarom je het niet bent geworden voor de andere functie.

Bij elke afwijzing leer je

Het afgewezen worden heeft ook een plus puntje, dat is namelijk dat je er van leert.Probeer er achter te komen waarom je bent afgewezen voor de functie. Hierdoor kan je je fouten verbeteren  en het de bij je volgende sollicitatie beter doen. Daarnaast ga je steeds makkelijker om met afwijzingen  en je hebt al ervaringen opgedaan bij vorige gesprekken, hierdoor ga je makkelijker in het gesprek.

Een baan hebben is niet alles

Als je na een tijdje nog steeds geen baan hebt, en in je zit in een dip dan kan je soms beter afstand houden van vacatures en je focussen op belangrijkere dingen als familie of 1 van je hobby’s. Het is misschien niet je lot om op dit moment een baan te hebben en vind je binnenkort wel een veel leukere baan.