Als advocaat helpt u mensen met juridische problemen, maar u zelf moet ook lekker in uw vel zitten tijdens het werk. En dan is  advocaat Noord-holland echt iets voor u. Met leuke collega’s zal u zich helemaal op uw plek voelen.

Wat doet een personen -en familierecht advocaat?

U houd je bezig als advocaat in personen -en familierecht met  geboorte, afstamming, huwelijk-en echtscheiding en meerdere familiebetrekkingen. U als personen-en familierecht advocaat moet u cliënten procederen, begeleiden en adviseren. om conflicten tussen personen op te lossen word  er gewerkt binnen het familierechtspraktijk.

Wat zijn de kernmerken van een advocaat? 

Als advocaat bent u onafhankelijk, en helemaal ingesteld voor het belang van u cliënt en hen eerlijk te adviseren.

U bent partijdig en steunt u mogelijke cliënt door dik en dun. U bent alleen bezig om deze cliënt te helpen, het is dus niet mogelijk dat u als advocaat ook de tegenpartij bijstaat.

U bent deskundig en hebt verstand van het rechtssysteem, hieronder vallen de wetten en rechterlijke uitspraken. U bent hier voor opgeleid. Naast het werk moet u zich ook jaarlijks bijscholen om u kennis op niveau te houden.

U bent integer . Als advocaat moet u zich netjes en verantwoord gedragen, hiervoor zijn gedragsregels voor vastgesteld in de Advocatenwet. Hier in staat onder andere de slagingskans, de juridische procedure en de kosten.

U bent vertrouwelijk in een zaak en zal met niemand anders spreken over de zaak. U kunt dus omgaan met zwijgplicht alles wat word besproken blijft tussen u en de cliënt. Hierdoor kan de cliënt in vertrouwen zijn of haar verhaal bij u kwijt.  U heeft dus een beroepsgeheim en kan zich beroepen op het verschoningsrecht defensie advocaten| Pensioen Militairen