Wat kan een advocaat sociale zekerheid voor jou betekenen?

Wat is een advocaat sociale zekerheid?

Een advocaat sociale zekerheid zorgt ervoor dat jij het inkomen en de toeslagen krijgt waar je recht op hebt. In Nederland is de sociale zekerheid erg goed geregeld. Er is altijd wel een vangnet voor als je werkloos raakt of ziek wordt. Toch kunnen er geschillen ontstaan met bijvoorbeeld het UWV. Als jij denkt recht te hebben op een uitkering of toeslag en dit niet krijgt dan kan je een advocaat sociale zekerheid inschakelen. Deze kan bezwaar maken tegen het UWV of een rechtszaak aangaan. De kans is groot dat jij zo toch nog het geld krijgt waar jij het recht op hebt en afhankelijk van bent.

Wat gebeurd er nadat je werkloos wordt?

Zodra je werkloos raakt val je onder de werkloosheidswet. De uitkering die je ontvangt wordt berekend door middel van het inkomen dat je voorheen had. Als het inkomen lager is dan het sociaal minimum kan je een toeslag ontvangen. Je valt dan ook onder de toeslagenwet. Soms ontstaan er geschillen met het UWV waardoor je niet de uitkering krijgt waar je het recht op hebt. Zo kan het UWV bijvoorbeeld stellen dat je verwijtbaar werkloos bent. Gelukkig kan je bezwaar maken tegen dit besluit en tot twee keer in beroep gaan. Het is wel aan te raden om direct een ervaren advocaat in te schakelen zodat je meer kans maakt op een goed einde.

Moet je werkgever je doorbetalen als je ziek wordt?

Bijna altijd zal je werkgever je door moeten betalen zodra je ziek wordt. Dit moet een werkgever twee jaar lang blijven doen. Toch zijn er uitzonderingen waarbij dit niet hoeft. Als je tijdelijk contract afloopt hoeft je werkgever je bijvoorbeeld niet door te betalen. Gelukkig hebben we in Nederland dan ziekengeld als vangnet. Je moet dan echter wel arbeidsongeschikt verklaard worden. Soms kunnen er geschillen staan over dit begrip met het UWV. Ook dan komt een advocaat sociale zekerheid goed van pas. Deze weet precies wanneer jij arbeidsongeschikt bent en wat de wetgeving hierover zegt.

Wat als je geen recht hebt op sociale verzekeringen?

Het kan soms gebeuren dat iemand geen recht meer heeft op de sociale verzekeringen. Toch betekent dit niet dat je dan maar zonder geld moet gaan leven. Nederland heeft namelijk ook nog sociale voorzieningen. Zo hebben we bijvoorbeeld de bijstandswet. Ook de Wajong is een sociale voorziening. Het UWV is ook voor de Wajong verantwoordelijk.

Een advocaat sociale zekerheid inschakelen

Krijg jij niet het geld waar je recht op hebt? Schakel dan altijd zo snel mogelijk een advocaat sociale zekerheid in! Op deze manier wordt het probleem toch nog op een goede manier opgelost. Een erg goede advocaat is Advocaat van Wegen. Deze advocaat heeft veel ervaring met problemen op het gebied van sociale zekerheid. Doordat van Wegen veel ervaring heeft met vergelijkbare problemen is de kans groot dat het probleem ook bij jou netjes opgelost wordt. Wacht dus niet te lang, maar schakel direct een goede advocaat in.

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.